Речта на главния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и Парламентарната асамблея

...
Речта на главния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и Парламентарната асамблея
Коментари Харесай

Какви послания отправи Столтенберг на Парламентарната асамблея на НАТО в България

Речта на основния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и Парламентарната асамблея на военния алианс, която се организира в България - тези тематики разясниха военният специалист проф. Румен Кънчев и някогашният министър на защитата Ангел Найденов  Ангел Найденов Ангел Найденов е препоръчан за министър на защитата.   Найденов е определен за национален в " Твоят ден " по NOVA NEWS.

Кънчев акцентира, че НАТО е извънреден боен съюз, който дружно със своите съдружници от Азиатско-тихоокеанския район създават 55-57% от целия брутен артикул на планетата.

Той разяснява и вероятността да бъде анулирана възбраната за потребление на оръжия от Запада за офанзива на съветските територии.

„ Трябва да се намерения по този въпрос. Американците внимават доста, тъй като не желаят да се допусне ескалация, само че те са съгласни. Все отново в НАТО всички решения се взимат с цялостен консенсус. Вероятно този въпрос ще се реши на срещата във Вашингтон “, сподели Кънчев.

По тематиката за сигурността в Черно море той уточни, че районът е стратегически значимо пространство за защитата на НАТО.

Найденов съобщи, че за България е важна сигурността в Черно море, защото то може да бъде сцена на директен спор сред НАТО и Русия.

Той счита още, че отпадането на възбраната за потребление на западни оръжия е тематика, която към този момент е повдигната във Англия, Франция и САЩ, само че има изрично противоречие от страна на Германия и Италия. По тази причина Найденов е песимистичен, че рестриктивните мерки ще отпаднат.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР